Jasper Cillessen baarde zondagmiddag nogal wat opzien toen hij in de slotfase een bal uittrapte, recht tegen het lichaam van Feyenoord-spits Gimenez aan. Scheidsrechter Serdar Gozübüyük floot direct af, maar de Feyenoorders zetten nogal wat vraagtekens bij het moment. Bij NOS reageert Cillessen zelfverzekerd: “Ik ken de spelregels.”

“Ik heb nooit gedacht dat hij zou tellen. Ik beweeg van links naar rechts, wil de bal gaan trappen en hij beweegt mee en blijft voor me staan. In de cirkel van de zestien. Dat is hinderen.” Frank Snoeks zet er wat vraagtekens bij. “Maar de scheidsrechter heeft gefloten. We kunnen het er lang over hebben, maar het lijkt me duidelijk.”

Cillessen straalde van oor tot oor, opnieuw. Maar zag dat er meer in had gezeten. “Na de rust hadden we een aantal momenten beter uit kunnen spelen. Dan hadden we aanspraak kunnen maken op een zege. Helaas was het niet zo.” Tannane kreeg na inleveren van Bijlow een behoorlijke kans. “Ik zag dat hij hem ontving en dan ben je meestal wel aan het juiste adres. Tegen Twente was hij al dichtbij en nu deze. Het komt vanzelf een keer als hij zo doorgaat.”

Het punt was een beloning, eentje die Cillessen inmiddels wel goed kent. Sinds zijn komst naar Nijmegen speelde Cillessen zes keer gelijk. Een keer won hij. “Dit voelt ook wel een beetje als winnen. Dit is een lekkerder punt dan tegen Fortuna Sittard of FC Groningen”, sluit hij af.

Foto: Rob Koppers