Jasper Cillessen verkeert in goede doen. De goalie heeft al drie keer op rij een clean sheet gepakt. Dat lukte de Groesbeker eerder alleen in zijn tijd bij Ajax. De laatste keer dat een keeper van NEC daarin slaagde was in 2006. Toenmalig doelman Gabor Babos hield vier keer zijn doel schoon.

Voor Cillessen wordt het een lastig verhaal om dat record te evenaren. “Nee, daar is Ajax-uit niet het makkelijkste duel voor. Maar ik ga er vol voor.” Het is voor de doelman de eerste keer dat hij terugkeert in de Arena na zijn overstap naar FC Barcelona. “Ik kijk positief terug op de tijd bij Ajax. Daar heb ik vijf mooie jaren gehad met drie kampioenschappen. Dat zegt ook wel iets.” Het mooiste moment bij de Amsterdammers van de doelman was dan ook zijn derde landstitel waar hij volledig basiskeeper was.

Eerder dit seizoen snoepte hij de regerend landskampioen al punten af. In De Goffert was de einduitslag 1-1, wat daarop volgde was een lofzang voor de Groesbeker. “Ik heb ook aan de andere kant van de medaille gestaan. Vooral het resultaat was lekker. Tuurlijk is het fijn dat de media positief over je zijn. Uiteindelijk doe je het met de hele groep om dat doel te behalen.” Het doel voor NEC is duidelijk en dat is play-offs voor Europees voetbal. Met een reeks van pittige tegenstanders kan dat nog wel eens lastig gaan worden. “We weten allemaal hoe het aanvoelt om in een volle Johan Cruijff Arena te voetballen. Tegen Utrecht en RKC zal het simpelweg moeten gebeuren voor ons om ook directe concurrent te zijn.”

Nederlands Elftal

Na het gemiste WK in Qatar, onder leiding van Louis van Gaal, breekt er vanaf vrijdagmiddag een nieuwe periode aan voor Oranje-international. “Het is afwachten wat er allemaal gebeurt. Ik moet zelf fit blijven en mijn eigen ding blijven doen. Laten we hopen dat ik er in maart weer mag staan. Er zijn fijne gesprekken geweest met Patrick Lodewijks. Het Nederlands Efltal blijft toch iets speciaals.”

Interessant voor Cillessen is dat hij een van de zekerheden was onder de nieuwe bondscoach in zijn vorige termijn. “Statistieken zeggen natuurlijk niks, want op het WK in 2014 onder Van Gaal speelde ik ook. Een plek in de voorselectie zegt nog helemaal niks”, sluit Cillessen af.

Foto: Orange Pictures