Jasper Cillessen is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Elayis Tavsan staat op het lijstje bij Jong Oranje. Oranje werkt eind september nog twee Nations League duels af tegen Polen en België. Ook Jong Oranje neemt het op tegen de ‘zuiderburen’. Hun tweede duel is in en tegen Roemenië.

De goalie van NEC liet donderdagavond zien waarom hij nog steeds in het Nederlands elftal thuis hoort. Met maarliefst elf (!) reddingen tegen AZ hielp hij NEC naar een zwaarbevochten punt. Het vorige duel dat Nederland tegen Polen afwerkte eindigde in een 2-2 gelijkspel. Mark Flekken verdedigde toen het doel. Tegen België stond Cillessen wel op doel. Oranje won toen met 1-4. Overigens is Andries Noppert ook opgenomen in de voorselectie. Noppert verdedigt het doel bij SC Heerenveen. Beide doelmannen zullen zich ongetwijfeld willen bewijzen in het onderlinge duel van aankomende zondag.

Tavsan

Vleugelaanvaller Elayis Tavsan mag zich mogelijk weer gaan melden bij Jong Oranje. Tavsan kende een droomdebuut bij de beloften van Oranje. In maart hielp hij Jong Oranje naar een 2-0 overwinning tegen Jong Zwitserland. Mede door die overwinning gaat Jong Oranje naar het EK.

(Jong) Oranje speelt tussen 18 september en 1 oktober hun wedstrijden. Het is de enige interlandperiode van de eerste seizoenshelft want na 13 november ligt de competitie tot begin januari stil wegens het WK in Qatar.