Hij was misschien wel de meest besproken man in Nederland op voetbalgebied deze week: Jasper Cillessen. De doelman moest een bittere pil verwerken nadat hij te horen kreeg dat hij niet was geselecteerd voor het WK in Qatar. Na dat opvallende nieuws is er een hoop geschreven en besproken over de situatie Cillessen. Zelf had hij het er uiteraard moeilijk mee, maar de prachtige steun die hij zondag kreeg van De Goffert maakte het dragelijker voor de Groesbeker.

“Gelukkig kwam deze wedstrijd snel”, begint Cillessen. “Ik had er ook heel veel zin in. En als je dan zo toegezongen wordt, dat maakt het wel speciaal.” Bijna de hele wedstrijd werd zijn naam gescandeerd. Na het laatste fluitsignaal zag je de emoties bij de doelman. “Er is het nodige gebeurd de afgelopen periode. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Dan moet je de knop omzetten en ga je volle bak; dan moet je presteren. Gelukkig is me dat gelukt. Uithuilen en doorgaan, zo simpel is het. Ik heb volle bak getraind en voetballen is toch het leukste wat ik kan doen, dus dan ga je door.”

Bondscoach Van Gaal vond dat Cillessen niet in goede vorm stak. Zelf kan hij zich daar niet in vinden. “Tegen Sparta en Go Ahead Eagles was ik niet mezelf, daarna heb ik tegen PSV en Cambuur wel een goede wedstrijd neergezet. Dus daar was ik het niet volledig mee eens.” Hij had het belletje van keeperstrainer Frans Hoek ook niet verwacht. Wel wist hij meteen dat het foute boel was. “Dan wordt alles even zwart voor je ogen en zakt alles onder je weg. Ook omdat je zo’n doel had, dat er nu dus niet meer is. Maar goed, je moet verder.”

Foto: Rob Koppers