Het was vrijdag een mooie dag voor Jasper Cillessen. De doelman hield NEC Nijmegen wederom op de been tegen FC Utrecht. De goalie kreeg ook het bericht dat hij geselecteerd is voor de laatste twee wedstrijden van het Nederlands elftal in de Nations League. Na afloop geeft Cillessen toe alles te willen geven voor Oranje. De doelman wil het liefst gewoon spelen in Qatar.

Een excelerende Cillessen nam een zwaarbevochten punt mee naar huis. Tegenover de camera’s van ESPN blikt de Groesbeker vooruit op de wedstrijden in Nations League. “Ik ga er niet heen om een weekje vakantie te houden. De keuze ligt bij de bondscoach, maar ik ga zeker gas geven.”

Concurrentie

Cillessen is samen met Andries Noppert, Remko Pasveer en Mark Flekken opgenomen in de Oranje-selectie. Verrassend zat Justin Bijlow niet meer bij de definitieve selectie. “Ik ben vooral blij dat ik er zelf bij zit”, reageert de keeper. “Bij de rest heeft de bondscoach een bepaald idee. Maar dat weet ik niet precies. Helaas kan ik niet in het hoofd van de bondschoach kijken.”

“Ik ga niet naar Oranje om een week vakantie te houden”

De goalie van NEC denkt daarom ook niet aan een reserverol. “Als ik naar Oranje ga, ga ik daarheen om te spelen. Ik zit lekker in mijn vel. Dan mogen anderen zeggen hoe ze mij identificeren”, reageert Cillessen op de vraag of hij de beste doelman van Nederland is. 

Lees ook: Cillessen in selctie Oranje, keeper kan Romano Denneboom opvolgen

Foto: Orange Pictures