Tjaronn Chery baalt van de nederlaag tegen Feyenoord. NEC kwam tot twee keer toe knap terug van een achterstand, maar moest met tien man uiteindelijk het hoofd buigen voor Feyenoord. De middenvelder gaat in op de wedstrijd en de play-offs.

“Deze is heel zuur”, begint de spelmaker. “Ik denk dat wij de betere waren in de eerste helft en meer kansen creëerden, maar dan scoren zij een zure goal. Ik denk dat we goed terugkwamen na die 1-1, maar het is zonde van die rode kaart. Daar gaan een aantal dingen vooraf fout. Dan is het lastig om zo’n wedstrijd te winnen.”

Na die rode kaart leek Feyenoord de wedstrijd snel uit te spelen toen de 1-2 viel. Toch kwam NEC met veel arbeid nog knap terug tot 2-2. “Feyenoord weet hoe ze moeten voetballen en ze spelen een goed positiespel. Dan is het lastig om het helemaal tegen te houden. We maken een goede 2-2, maar vijf minuten voor tijd maken zij de 2-3. Dan is het afgelopen.”

Play-offs

Door de nederlaag wordt NEC zesde of zevende dit Eredivisieseizoen en spelen de Nijmegenaren dus play-offs voor de Europese plekken. Plek vijf is voor Ajax. “Ik zat sowieso al te kijken naar de play-offs, omdat we ons moesten focussen op onszelf. Nu zijn we zesde en moeten we volgende week uit bij Almere de belangrijke wedstrijd winnen. Het wordt een super belangrijke wedstrijd, want we willen twee keer thuis spelen in de play-offs.”

Het is dus niet een super bittere pil om te slikken voor Chery. Dat is wel het geval, mochten de play-offs niet gewonnen worden. Dan spreekt hij van een teleurstellend seizoen. “Dat vind ik wel, ja. We spelen goed en wilden natuurlijk voor de vijfde plek gaan. Dat mocht niet zo zijn, maar we moeten nu alles geven om de play-offs goed door te komen.”

Foto: Rob Koppers