NEC heeft zich versterkt met Tjaronn Chery. De 35-jarige aanvallende middenvelder wordt voor een halfjaar gehuurd van het Israëlische Maccabi Haifa. Technisch directeur Carlos Aalbers is erg blij met de komst van de multi-inzetbare speler.

“Met Tjaronn Chery halen we een speler in huis die direct zijn bijdrage aan het elftal kan leveren. Hij is topfit, speelde gisteren nog de bekerfinale met zijn club en is met zijn schat aan ervaring een absolute meerwaarde”, zo vertelt Aalbers op de clubwebsite van NEC.

Chery zelf wilde graag terugkeren naar Nederland. Ook SC Heerenveen en Vitesse hadden interesse in de aanvallende middenvelder, die ook als hangende rechtsbuiten uit de voeten kan. De linksbenige Surinamer speelde meer dan 200 duels voor Maccabi Haifa en kwam daarvoor uit voor onder meer FC Twente, FC Groningen en Queen Park Rangers. Voor Maccabi speelde Chery zes duels in de Champions League. Daarin was hij goed voor twee goals en één assist. Een van deze doelpunten was de eerste goal voor de Israëlische club in het miljardenbal. In het Parc des Princes scoorde Chery toen tegen Paris Saint-Germain.

Op het clubkanaal van de Nijmegenaren reageerde Chery ook al even op zijn huurtransfer. Daarin legt hij uit waarom hij terug is gekeerd naar Nederland “Mijn zoontje heeft wat fysieke problemen. Dan is het voor mij extra belangrijk om terug te gaan naar mijn familie.” Daarnaast hoopt hij natuurlijk op sportief gebied zijn steentje bij te dragen. “Met mijn stijl, goals, assists en ervaring kan ik het team helpen. Daarvoor kom ik ook hier. Dan willen we zo hoog mogelijk eindigen en de play-offs halen, dat zijn de doelen.”

Verder bevestigde Chery dat hij er zondag al bij zal zijn tijdens de uitwedstrijd van NEC tegen Go Ahead Eagles.

Foto: NEC Nijmegen