Tjaronn Chery is medisch gekeurd bij Royal Antwerp. Dat melden meerdere bronnen vandaag. Hiermee lijkt het uitgesloten dat de aanvallende middenvelder ook volgend seizoen in De Goffert te bewonderen is.

Chery is hard op weg naar België. Royal Antwerp, de club waar Mark van Bommel vertrekt, heeft ergens in de afgelopen dagen een medische keuring bij de NEC-huurling afgenomen. Deze keuring heeft Chery doorstaan. Het was geen nieuws meer dat de huidige kampioen van België concrete interesse had in de 35-jarige Chery, maar dat de club en speler zó dichtbij een overstap waren, was niet bekend. Chery vertelde eerder nog in gesprek te zijn met NEC, maar het lijkt erop dat de smaakmaker meer overtuigd is van de plannen in België.

Zo blijft het dienstverband van Chery bij NEC hoogstwaarschijnlijk beperkt tot een halfjaar. Hij werd binnengehaald om topspeler Magnus Mattsson te doen vergeten en slaagde hier behoorlijk in. De Surinaamse Nederlander speelde vooralsnog veertien wedstrijden voor NEC, waarin hij vijf keer scoorde en twee assists wist te geven. Zondag was Chery nog extreem belangrijk voor zijn ploeg door twee assists te geven en zelf eenmaal te scoren. Voordat hij naar België verkast speelt Chery nog minimaal één wedstrijd voor de Nijmegenaren, in de play-offs tegen Go Ahead Eagles donderdagavond.

Almere-uit

Na afloop van de wedstrijd tegen Almere was Chery zeker niet bezig met de Belgische club en erg blij met het optreden van NEC. “We speelden best goed. De eerste helft was lastig omdat zij veel één op één gingen. Uiteindelijk konden we de wedstrijd goed kantelen. De tweede helft speelden we veel beter en ging het wat makkelijker.”

“Zij gingen volle bak. Het was lastig, want we moesten de vrije man zien te vinden. De twee goals voor rust waren belangrijk. Dan ga je toch met een voorsprong de kleedkamer in. In de tweede helft zie je dat wij er goed doorheen kunnen voetballen.”

Na rust ging het inderdaad een stuk gemakkelijker voor de ploeg van trainer Rogier Meijer. “Zij zaten natuurlijk in de feeststemming, maar na de 1-2 kregen zij het echt lastig. Toen namen wij het over. Zij speelden goed de eerste helft, met veel druk. Dan is het goed voor ons om te zien hoe wij daaruit komen. We hebben veel kwaliteiten in het team waarmee we een wedstrijd kunnen omdraaien. Gelukkig kantelde het al voor rust. 1-4 is een mooie overwinning.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Play-offs

Door de overwinning eindigt NEC als zesde in de Eredivisie. Dat komt met een mooi voordeel in de aankomende play-offs. “Het is belangrijk dat we zesde zijn geëindigd, want nu hebben we het thuisvoordeel.” De eerste wedstrijd spelen de Nijmegenaren in De Goffert tegen Go Ahead Eagles. “Het wordt een mooie, maar lastige pot. We zijn in een goede vorm dus laten we deze lijn doortrekken.”

Chery zelf weet maar al te goed hoe een play-offs in elkaar zit. Met eerdere clubs speelde hij er al een aantal. “Met ADO Den Haag en twee keer met Groningen volgens mij. Met ADO gingen we Europa in, met Maccabi Haifa ook Conference League, Europa League en Champions League. Overal lukte dat, dus laten we dat doortrekken. In de play-offs heb ik volgens mij best vaak gescoord”, eindigt de altijd goedlachse Chery.

Foto’s: Orange Pictures