Tjaronn Chery zit met dubbele gevoelens na het gelijkspel tegen Ajax. De spelmaker is blij dat NEC in de slotseconden nog de gelijkmaker maakte, maar vond dat er veel meer inzat. Verder is hij complimenteus over Ajax-spits Brian Brobbey.

“Nee, eigenlijk niet eerlijk gezegd”, antwoordt de huurling op de vraag of je hem moet feliciteren met het punt. “Als je ziet hoe wij de eerste helft spelen en het tweede gedeelte van de tweede helft, dan denk ik dat er veel meer in zat en dat we beter speelden dan Ajax. Uiteindelijk als je ziet dat je 2-1 achter komt, dan is het goed dat je terugkomt tot 2-2.”

“Het was de bedoeling dat we vol vooruit zouden dekken. Alleen kwamen ze er best goed onderuit. We hebben op een gegeven moment gezegd: ‘Iedereen gaat nu gewoon doordekken en dan komen ze er moeilijk uit’. Dat lukte alleen niet goed vandaag. Daardoor was het soms ook wel frustrerend. Ze hadden wel de bal en passten hem rond, maar hadden bijna geen kansen. Ik denk als je ze goed vast had gezet, dan hadden ze veel minder in hun spel gezeten. Nu lukte dat wel en konden ze vanuit het middenveld via de zijkanten vrijkomen. We hadden het beter kunnen doen.”

Brobbey

Speelt het dan toch mee dat het Ajax is en brengt dat angst? “Dat weet ik niet. We hebben wel aangegeven om vol vooruit te voetballen, maar ze hebben natuurlijk wel goede voetballers. Ze zitten in een mindere fase, maar het blijft wel gewoon Ajax en die kunnen goed voetballen.” Een wedstrijd in uit tegen Ajax in een volle ArenA blijft speciaal, erkent Chery ook. “Ja, natuurlijk is dit een mooie wedstrijd. Ik had er alleen meer van verwacht vandaag. Ik ben blij hoe we als team gespeeld hebben en ben blij om weer terug te zijn in de ArenA inderdaad.

NEC kwam vorige week niet goed voor de dag tegen RKC. Chery vindt dat NEC geleerd heeft en zich goed herpakt heeft na dat debacle. “Als je uiteindelijk de laatste paar minuten ziet dat we de 2-2 over de streep kunnen trekken, is dat heel belangrijk. Ze hebben met Brobbey een spits die abnormaal sterk is. Ze mogen blij zijn dat hij bij Ajax speelt, anders waren ze absoluut nog een stuk minder geweest. Deze man is gigantisch. Hij is echt super bezig”, complimenteert hij de Amsterdamse spits.

Foto: Orange Pictures