Cihat Celik vertrekt na dit seizoen bij NEC. De Nijmeegse club verlengt de aflopende verbintenis met het jeugdige talent niet. Celik speelde zeven jaar bij NEC, waarvan drie bij de eerste selectie. “Ik heb het niveau van Oranje, waarbij ik goed mee kon met jongens die nu in de eredivisie spelen, bij NEC nooit gehaald”, zegt hij tegenover De Gelderlander

Onder Alex Pastoor leek Celik al vroeg door te breken. In het seizoen 2013/14 startte hij meteen in de basis tegen FC Groningen, maar na het ontslag van Pastoor raakte Celik uit beeld. Na de degradatie naar de Jupiler League hoopte het talent op meer speeltijd. “Misschien had ik vorig jaar als talent uit eigen stal wat meer krediet kunnen krijgen. Maar uiteindelijk heb ik daarbij geen recht van spreken, want we zijn met een straatlengte voorsprong kampioen geworden.”

Celik kijkt al vooruit en zoekt naar een nieuwe club. “Misschien is het wel goed dat NEC mijn contract niet heeft verlengd. Misschien kom ik in een andere omgeving juist tot mijn recht. Ik geef niet op. Ik ben nog jong en kan zeker slagen als profvoetballer. Ik ben daar zelfs van overtuigd.”

Foto: Rob Koppers