Geoffrey Castillion maakte vanmiddag tegen ADO zijn debuut in het shirt van NEC. De aanvaller is tevreden met de drie punten. Nog belangrijker is de manier waarop hij ontvangen is in Nijmegen. Hij kan het naar eigen zeggen wel vinden bij NEC.
Na amper één training had hij nog niet zo’n band met de groep. Toch mocht hij invallen. “Ja, ik had maar één keer met de groep getraind. Maar het is wel lekker als je voor staat en je een beetje op de counter kan voetballen. Ik had nog bijna gescoord, dat zou helemaal mooi zijn. Maar ik ben blij met de drie punten.”
Hij vindt het nu al fijn bij NEC. “Het zijn hele warme mensen hier, ik heb het erg naar mijn zin”, vertelt Castillion, die om één reden Ajax tijdelijk verlaten heeft. “Ik heb een halfjaar niet gespeeld en voor mij is het belangrijk om speelminuten te maken. Ik wil altijd voetballen, dus vandaar mijn keuze om hier te komen. Over een halfjaar kijken we verder.”
De basis zat er vandaag nog niet in, maar dat is wel Castillion’s doel. “Ik ben gehaald om doelpunten te maken, dus ik ga mijn best doen. Michael Higdon is natuurlijk mijn concurrent, maar Anton Janssen wil misschien dat ik op rechts ga spelen. Want ik ben gehaald vanwege mijn loopvermogen. Ik moet gewoon laten zien dat ik een volwaardig basisspeler ben. Ik ga er alles aan doen, om dat zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen.”
Woensdagavond speelt NEC in de beker tegen FC Utrecht en dan gaat NEC zondag op bezoek bij Vitesse. Dat wordt zoals altijd een pittig potje. “Dat wist ik al, ja. Als we daar zouden kunnen winnen, zou het te gek zijn.” Zeker als hij scoort. “Ja, dan ben ik onsterfelijk in Nijmegen”, aldus Castillion.