Carlos Aalbers (50) ontvangt vandaag van de KNVB het trainersdiploma UEFA B. De voormalige technisch directeur van NEC kan in de regio als amateurtrainer aan de slag. Aalbers ontvangt van de Nederlandse voetbalbond het certificaat Trainer/Coach 2, weet De Gelderlander. 
”Ik ben in 2011 begonnen met de cursus Oefenmeester 3”, zegt Aalbers. ”Oorspronkelijk in combinatie met Oefenmeester 2. Maar door mijn werkzaamheden bij NEC was dat niet te combineren. Ik heb de cursus nu afgelopen periode alsnog gedaan.”
Aalbers denkt er serieus over na om ook gebruik te gaan maken van zijn diploma. ” Gewoon, omdat ik van voetbal houd”, zegt hij. ”Ik kan dan ook bekijken of ik door wil met Trainer/Coach 1. Daarvoor is praktijkervaring nodig. Gewoon beginnen aan de basis.” Aalbers geeft aan erg genoten te hebben van de cursus. ”Het was een mooie groep. Met Denny Landzaat, Nicky Hofs, Jhon van Beukering, Remco van der Schaaf, Ivo Rossen en Edwin Linssen. Stond ik daar, als 50-jarige. Maar ik ben weer wijzer geworden.”