NEC liep vanavond in Leeuwarden tegen de zevende nederlaag van het seizoen aan. Cambuur Leeuwarden, de nummer 16 van de ranglijst,  bleek te sterk voor het Nijmeegse elftal. Het degradatieduel werd met 2-1 verloren door goals van El Makrini en Ritzmaier. NEC, dat op een aantal plekken was gewijzigd, was niet in staat om veel kansen te creëren.
De wedstrijd in Friesland kwam pas laat op gang. Cambuur was de ploeg met de eerste kans van de wedstrijd. Een schot van Marcel Ritzmaier werd door Kalle Johnsson gekeerd waarna Tobias Haitz de bal weg kon tikken, voordat het pas echt gevaarlijk kon worden. Het antwoord van NEC liet niet lang op zich wachten. Jakob Jantscher schoot een vrije trap van een meter of 30 op de Friese goal en Cambuur-doelman Harm Zeinstra had met dat schot de nodige moeite. De Friezen werden steeds sterker in de eerste helft. Johnsson moest een paar keer knap redding brengen en op het moment dat hij wel werd verschalkt, stond Victor Pálsson op de lijn om de bal weg te koppen. Uiteindelijk kwam de thuisploeg in de 32ste minuut op voorsprong. Een corner vanaf de linkerkant werd door middenvelder Mohammed El Makrini in het Nijmeegse doel gekopt: 1-0.
Een minuut later kreeg NEC een kans op de gelijkmaker. Een fout van Ritzmaier kon bijna worden afgestraft door Ryan Koolwijk. Hij zag zijn inzet worden gekeerd door Zeinstra. In de 37ste minuut leek een corner van Koolwijk op niks uit te lopen, maar de middenvelder kreeg de kans om de bal nog een keer voor te geven. Dit maal vond zijn voorzet wel een hoofd van een medespeler en dit resulteerde in de gelijkmaker. Kevin Conboy maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen. De goal leek een exacte kopie van de goal van El Makrini, ook dit keer werd de bal in de drukte in de verre hoek achter de doelman gekopt. Zo stond er tijdens de rust een gelijke stand op het bord: 1-1.
De eerste kans in de tweede helft was voor NEC. Nadat Alireza Jahanbakhsh aan de zijlijn werd neergehaald kon Jantscher de vrije trap voor de goal brengen. Zijn vrije trap werd door veel spelers getoucheerd en uiteindelijk tikte Zeinstra de bal over de goal. De wedstrijd ging aan het begin van de tweede helft gelijk op. Beide teams kwamen lang niet tot echte grote kansen. In de 71ste minuut was het voor Cambuur toch raak. Middenvelder Marcel Ritzmaier maakte zijn tweede goal van het seizoen nadat hij op het middenveld veel tijd kreeg om uit te halen. Een schot van 25 meter werd door Tobias Haitz van richting verandert en liet doelman Johnsson kansloos achter. De Friese formatie werd daarna de betere ploeg. NEC was niet in staat om kansen te creëren.
Tien minuten na de goal had Johnsson wel een antwoord op een gevaarlijk schot van Ritzmaier. De Zweedse doelman moest zich tot het uiterste strekken om niet nog een keer de bal uit het net te vissen. Aangezien Cambuur bleef aanvallen moest Johnsson tot in de slotfase reddingen blijven verrichten. De Zweed bleef bij een 1-op-1 kans van Brands op de been. Een paar  minuten later werd hij wel gepasseerd door Jody Lukoki maar aangezien hij slecht inschoot kon Johnsson de bal oprapen. In de blessuretijd kwam NEC nog tot twee kansen. Een vrije trap werd door Koolwijk naast geschoten  en Mulder schoot een bal vanaf de zestien over het Cambuurse doel.
Opstelling NEC: Johnsson; Vermijl, Pálsson, Haitz, Leiwakabessy; Mulder, Koolwijk, Conboy; Jantscher, Jahanbakhsh, Rieks.