NEC speelde dinsdagavond gelijk tegen het Al Gharafa van Wesley Sneijder, maar de recordinternational leek niet te genieten van het oefenduel. Tijdens de wedstrijd maakte hij bij vlagen een geïrriteerde indruk en na afloop was hij vliegensvlug weg. Sneijder werd tijdens de wedstrijd ook nog boos op NEC’er Robin Buwalda, die geel kreeg na een overtreding op de middenvelder.

"Ik ging vol voor de bal en raakte die ook, maar hij kwam erbij", legde Buwalda na afloop uit aan ForzaNEC.nl. "Volgens mij was ik eerder bij de bal. Natuurlijk wordt er gezegd dat je hem niet mag aanraken, maar dit hoort er gewoon bij. Dat weet hij zelf denk ik ook wel. Misschien had hij het niet zo naar zijn zin."

Buwalda zag ook dat Sneijder geen vrolijke indruk maakte in Weurt. "Je moet respect hebben voor een speler als Sneijder, supporters ook. Er zijn wat dingen naar hem geroepen die niet kunnen. Hij moet daarboven staan, maar waarschijnlijk ergerde hij zich daaraan. Ook dat hoort erbij."

"Hij heeft echt wel wat balletjes gegeven en hij had wat slimmigheidjes", vervolgde Buwalda. "Je merkt echt wel dat hij goed kan voetballen. Ik vond hem altijd een mooie speler om naar te kijken en het was een eer om tegen hem te spelen. Misschien dat hij het vervelend vond om hier te zijn, dat weet ik niet. Maar ik ben blij om tegen hem gespeeld te hebben. Dat kan ik toch weer ooit tegen mijn kinderen zeggen."

Wedstrijd
Over de wedstrijd – Buwalda speelde de tweede helft – was de verdediger redelijk tevreden. "We hebben gedaan wat we konden en nog aardig wat kansen gecreëerd. We hadden misschien zelfs moeten winnen. We kunnen tevreden zijn met zo’n jonge ploeg. We konden in de eerste helft zien hoe zij speelden en daar konden wij ons na rust op instellen. Dat was voor ons een voordeel."

Het was de tweede keer dat Buwalda na rust in het veld kwam met ‘Jong NEC’. "Ik neem de rol op van een van de oudere spelers en probeer dat zo goed mogelijk te doen. Je hoeft het niet zien als basis en ‘jong’. Het is de voorbereiding, in oefenwedstrijden krijgt iedereen zijn kans. Ik sta nu op mijn eigen positie."

Foto: Rob Koppers