Ook Robin Buwalda kon het nauwelijks geloven dat NEC vrijdag met 1-1 gelijkspeelde tegen Telstar. De verdediger stond opnieuw in de basis na zijn ongelukkige rol in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven en hoopt de komende weken vaker te mogen starten.

“Je bent de hele wedstrijd de baas, maar één schot op doel van hen is een doelpunt”, zei Buwalda tegen ForzaNEC.nl. “Dit doet pijn, zeker na vorige week. We herstelden ons nu goed, maar helaas winnen we niet. Super pijnlijk. Je ziet dat we in een fase zitten waarin we niet drie keer, maar tien keer zo hard moeten werken om resultaat te boeken. Dat is soms heel zwaar, maar we blijven het proberen.”

Na de 1-1 kreeg NEC de bal er niet meer in. “Ik had zelf ook kunnen scoren. Kreeg een paar kansjes, maar dat was uit standaardsituaties. De bal wilde er niet in. Voetballend, aan de bal, denk ik dat het nog beter moet. Dan ga je grote kansen krijgen. Achterin moeten we het gewoon goed dichtgooien. Wat ik dacht toen de 1-1 viel? Ja… G*dverdomme denk je dan, dat het weer zo moet. Er was niks aan de hand.”

Na de wedstrijd klonk er gefluit vanaf de tribunes. “Logisch. Die mensen verwachten drie punten, zeker als je de wedstrijd ziet. Die verwachting hadden wij ook. Maar door het gefluit heen stonden er ook gewoon mensen te klappen als beloning voor het werk dat we hebben geleverd. Maar ik snap het wel. Een deel van de fans is heel kritisch en een ander deel kan het waarderen wat we hebben gedaan. Dat is prima, dat mag en dat hoort bij deze club.”

Kans
De wereld ziet er in twee weken tijd ineens anders uit voor Buwalda. Tijdens het trainingskamp in Spanje gaf hij tegen ForzaNEC nog aan weinig kansen voor zichzelf te zien. Nu heeft hij er twee wedstrijden in de basis opzitten. “Ik schatte de kans dat ik zou starten tegen Eindhoven niet heel hoog in, nee. Dat gebeurde wel en daar was ik natuurlijk hartstikke blij mee.”

“Het kwam onverwacht. Daar heb ik een half jaar hard voor gevochten. Ik hoop dat ik mag blijven staan, want dit heb ik altijd gewild. Ik blijf mijn ding doen. Ik waardeer het dat de trainer me de kans gunt. Vorige week moest ik mijn kans pakken en toen pakte ik ‘m niet. Nu ging het beter. Als ik vandaag had gescoord, was ik de man geweest. Dat had ik graag gewild.”

Foto: Rob Koppers