Een nogal opmerkelijke situatie rondom Ali Akman: hij wil zijn oude club helpen, maar die helpende hand wordt allesbehalve gewaardeerd. Daarmee kwam ESPN-analist Kees Kwakman woensdagavond in Voetbalpraat. Hij had contact gehad met Yordi Yamali, die hem de situatie uitlegde.

Kwakman verklaart: “Bij Bursaspor speelde Akman in de eerste divisie en hij heeft het er super goed gedaan. Voor de winterstop schoot hij er tien in in achttien duels. Bursaspor wilde hem belonen met een nieuw contract, maar die wilde Akman niet ondertekenen. Bursaspor kon dat niet echt waarderen. Toen Frankfurt hem kort daarna transfervrij vastlegde (in principe vanaf 1 juli, red.), zette Bursaspor hem direct uit de selectie. Toen mocht hij meteen bij Frankfurt aansluiten.”

“Maar wat wil nu het geval zijn: Bursaspor zit in geldnood, dus zijn ze een crowdfunding gestart. Akman heeft ook geld gestort, om ze te helpen, maar dat weigeren ze aan te nemen. Ze hebben het geld teruggestort, omdat ze nog steeds boos zijn”, zo vertelt Kwakman.

Foto: Orange Pictures