Bij NEC kwam AZ zaterdagavond niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel en volgens Mitchell Burgzorg had dat vooral te maken met de organisatie van NEC. “We hebben bijna niets weggegeven.”
Echt lastig hadden de Nijmegenaren het niet tegen de ploeg van Dick Advocaat, maar toch kende de verdediger wel wat spannende momenten. “We hadden het soms best lastig en vooral de laatste minuten werden zij gevaarlijk. Maar dat weet je tegen een ploeg als AZ; die hebben zoveel kwaliteit. Daarom verdienen we vandaag ook een compliment.”
Burgzorg is tevreden over zijn eigen spel. “Ik moest vandaag Moussa Dembélé afstoppen en die is niet gevaarlijk geweest, dus is dat goed gegaan. Wel moeten we werken aan de eindpass om zelf te kunnen scoren.”
De verdediger heeft dit seizoen bij NEC bijna elke positie gehad, maar weet nog steeds niet of hij volgend jaar ook in de Goffert speelt. “Op dit moment heeft NEC de gesprekken stilgelegd. Ik heb al eerder aangegeven dat ik graag bij NEC wil blijven, maar ben nu wel toe aan duidelijkheid.”