Tegen Sparta nam hij tandenknarsend plaats op de reservebank. Na drie wedstrijden in de basis moest Mitchell Burgzorg vorige week onder Wim Rip en Wilfried Brookhuis weer genoegen nemen met een bijrol. Het duo gaf de voorkeur aan Niels Wellenberg.

Maar zaterdag, in de eigen Goffert tegen RKC Waalwijk, is de 22-jarige rechtsback er weer bij, omdat Wellenberg met een enkelblessure kampt.

Buiten het wegvallen van Wellenberg lieten Rip en Brookhuis de basis in tact. "We willen absoluut winnen van RKC", zei Rip die nog even getwijfeld had over Rutger Worm. "Omdat hij tegen Sparta door zijn enkel was gegaan. We zijn naar het ziekenhuis geweest om een breuk uit te sluiten. Hij trainde voor het eerst weer mee. Dat ging verder goed."

Woensdag was de selectie binnen gaan paintballen. "We wilden gaan footgolfen, maar het weer was te slecht", zei Rip, die natuurlijk wist dat twee jaar geleden paintballen de ommekeer had betekend. "Daar teken ik nu weer voor, hoor", lachtte hij.

Opstelling NEC: Babos; Burgzorg, Van Eijden, Zomer, El-Akchaoui; Radomski, Worm, Davids; Ntibazonkiza, Vleminckx, Goossens.
Bron: de Gelderlander