Burgemeester Thom de Graaf van Nijmegen gaat alsnog akkoord met een thuiswedstrijd van NEC in augustus. Dat maakte de gemeente Nijmegen dinsdag bekend.
De Graaf stelde eerder dat een thuiswedstrijd in de eerste twee weken van augustus niet mogelijk is in stadion De Goffert van NEC. De Nijmeegse politie beleeft in juli topdrukte door de Vierdaagse. In augustus zijn veel agenten op vakantie, waardoor er niet voldoende politie beschikbaar is voor thuiswedstrijden.
Na protest van NEC en de KNVB gaat De Graaf alsnog akkoord met een thuiswedstrijd, op voorwaarde dat de tegenstander een club is waarbij geen problemen met supporters zijn te verwachten. Verder verwijt de burgemeester de KNVB gebrek aan begrip voor de Nijmeegse situatie.
NEC heeft begrip voor de standpunten van beide partijen en is blij dat er eindelijk uitsluitsel is gegeven over de ontstane situatie. De burgemeester van Nijmegen zal in de komende maanden nader overleg voeren op landelijk niveau over het probleem betreffende de competitiestart en de door de KNVB gehanteerde ‘spelregels’ omtrent orde en veiligheid.