Kevin Bukusu keerde tegen FC Den Bosch (2-2) terug in de basis bij NEC. Door zijn besmetting met het corona-virus was de Duitse centrumverdediger enige tijd uit de roulatie, maar zondag kreeg hij weer de kans van trainer Rogier Meijer.

Dat pakte niet heel gelukkig uit. Na een klein half uur spelen dacht Bukusu zijn doelman Norbert Alblas aan te kunnen spelen, wat leidde tot de 2-1 voor de thuisploeg. “Het was een domme vergissing van mij. Ik dacht dat onze keeper parallel aan mij stond en dat ik de bal wel kon terugschieten”, zo gaf hij aan tegenover Omroep Gelderland. Maar dat was niet het geval. Alblas bood zich ruim naast de goal aan en was te laat om de fout van Bukusu te corrigeren. 

Na de ketser had Bukusu het even moeilijk. Later in de tweede helft herpakte het jonge talent zich goed en kreeg hij dé kans op de overwinning. In de 93e minuut verscheen hij vrij voor doelman Heemskerk. “Die moet er gewoon in. Dat verwijt ik mezelf. Ik moet snel omschakelen nu en denken aan de volgende wedstrijd. Ook dit hoort bij voetbal”, is Bukusu strijdbaar. 

Foto: Rob Koppers