De 20-jarige Kevin Bukusu speelt nu al ruim een half jaar voor NEC. De verdediger, geboren in Aachen, kwam over van Bayer Leverkusen. Hoe is het voor zo’n jonge jongen je geboorteland te verlaten en ergens anders te gaan voetballen en hoe vindt hij het nu bij NEC? ForzaNEC sprak de verdediger hierover.

Op 17 juli vorig jaar werd Bukusu gepresenteerd. Hij sloot direct aan bij de groep en dat voelde volgens de Duister zelf erg goed. ”Ik had meteen een klik met de groep. Ze vingen me allemaal goed op en hielpen mij de eerste dagen. Ik heb ook veel met de trainer gepraat. Ondertussen speelden we ook een paar oefenwedstrijden en zo begin je met een goed gevoel aan het seizoen.” Het was voor Bukusu ook niet moeilijk om te verhuizen naar Nijmegen. ”Ik heb voordat ik hier kwam ook alleen gewoond dus voor mij is het normaal. Het is natuurlijk een andere omgeving, maar wat ik al eerder zei is dat de mensen mij goed hielpen, dus dat helpt allemaal mee om je goed te kunnen settelen”, zei de Duitser glimlachend.

Bukusu maakte zijn competitiedebuut tegen FC Eindhoven. Die wedstrijd werd met 6-0 gewonnen. Dat lijkt op een droomdebuut. ”Nou, het is persoonlijk een heel goede start. Ik had een kleine blessure en in je hoofd ben je ook gespannen. Dan is het heel mooi om zo te winnen. Niet alleen voor mij, maar ook voor het team.” Bukusu moest later zijn basisplek afstaan aan Cas Odenthal. Nu staat de Duitser wegens de afwezigheid van Rens van Eijden weer in de basis. ”Het is goed dat ik nu minuten maak en ervaring opdoe.” Echter vindt Bukusu dat er verbetering in zijn spel moet komen. ”In de opbouw kan het beter vind ik. Verder doen we het wel goed achterin. We hebben een goede chemie en we weten wie wat kan, maar ik werk hard aan mezelf. Ik heb mijn eigen trainingsprogramma, maar ook programma’s vanuit de club. Ik zit goed bij NEC en ik kan mij hier goed ontwikkelen.”

De jonge verdediger is ervan overtuigd dat NEC zich ‘gewoon’ plaatst voor de play-offs en hij spreekt zelfs al zijn verwachtingen uit. ”Ik denk dat het heel interessant wordt. We gaan proberen onze kwaliteiten naar boven te laten komen. Alle competitiewedstrijden zijn dan gespeeld, dus je begint eigenlijk op nul. Zo moeten we het ook ingaan. We moeten proberen de juiste vorm op te pakken en zo goed de play-offs te kunnen ingaan.” Bukusu sprak bij zijn presentatie in juli over eventuele promotie. Hij zei destijds: ”Ik wil met NEC naar de Eredivisie en persoonlijk wil ik me goed ontwikkelen. Ik ken NEC nog uit de tijd dat ze in de Eredivisie speelden.”

Bij zijn presentatie ging ook het gerucht rond dat zijn broer Herdi Bukusu ook naar NEC zou komen. De oudere broer is een aanvaller die uitkomt voor HSV. Over die eventuele transfer is later niks meer gezegd. Weet Kevin hier meer over? ”Ik weet daar eigenlijk niks over, haha. Het is zijn carrière en hij moet gewoon zelf weten wat hij doet. Ik zou het wel leuk vinden, maar ik weet niet of er iets speelt. Dat zien we dan wel.”

Foto’s: Rob Koppers