Woensdagavond neemt NEC het om 18.45 op tegen FC Groningen in de KNVB beker. De thuisploeg uit het hoge noorden verloor dit weekend nipt van koploper PSV (0-1) in de eigen Euroborg en staat momenteel dertiende in de Eredivisie. In de beker versloeg het achtereenvolgens Helmond Sport (4-0) en Excelsior (2-4 na verlenging). Danny Buijs neemt de beker in ieder geval zeer serieus. “We willen ver komen in het bekertoernooi, winnen zelfs eigenlijk.”

“Het is een korte voorbereiding maar we doen daarin het optimale voor woensdag”, zegt Buijs op de website van FC Groningen. “Je hebt in tegenstelling tot de competitie in het bekertoernooi geen kans om je te revancheren. Het is alles of niets. Een extra mooi vooruitzicht wat wij hebben, is dat we bij winst in de volgende bekerronde opnieuw een thuiswedstrijd spelen. En hopelijk kan en mag er dan weer publiek bij zijn. Daar kijken we met z’n allen enorm naar uit.”

Bij de Trots van het Noorden staat Jan Hoekstra in de beker op doel, in tegenstelling tot Peter Leeuwenburgh in de competitie. Verder sluit ook verdediger Neraysho Kasanwirjo weer aan bij de thuisploeg nadat hij tegen PSV zijn schorsing heeft uitgezeten. Mo El Hankouri is een twijfelgeval, maar wanneer hij de laatste training goed doorkomt zal ook hij weer aansluiten bij de selectie van de Groningers.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen: Hoekstra; Dankerlui, Te Wierik, Kasanwirjo, Van Hintum; Duarte, Van Kaam; N’Gonge, De Leeuw, Suslov; Strand Larsen.

Foto: FC Groningen op YouTube