NEC neemt het zaterdagavond om 18.45 op tegen FC Groningen in de Euroborg. De Nijmegenaren waren dit seizoen al twee keer te sterk voor de Groningers: thuis in de Eredivisie (3-0) en uit in de KNVB Beker (1-2). Danny Buijs, de trainer van Groningen, aast dan ook op revanche.

“Wij gaan door met hoe wij de laatste tijd bezig zijn. We zullen niet veel veranderen tegen NEC, ondanks dat we twee keer van ze verloren hebben”, begint Buijs tegen het clubkanaal van de Noorderlingen. “Het waren echter twee totaal verschillende wedstrijden. In Nijmegen hebben we op een korte fase na rust na een slechte wedstrijd afgeleverd en terecht verloren. Het bekerduel was een totaal andere wedstrijd. Daar hebben we bij de twee tegen tegendoelpunten niet goed verdedigd, maar verder veel dingen goed gedaan. Het overwicht wat we in die wedstrijd hadden, hebben we verzuimd in goals uit te drukken. We hebben morgenavond met een goed gevuld stadion en een uitverkochte Noordtribune een mooie gelegenheid ons hiervoor te revancheren.”

Buijs heeft bij de Groningers een zo goed als fitte selectie tot zijn beschikking zaterdag. Voor Daniël van Kaam komt het duel tegen NEC waarschijnlijk te vroeg en Neraysho Kasanwirjo is een twijfelgeval. Jan Hoekstra en Radinio Balker zullen in ieder geval niet mee doen, zij zijn beide langdurig geblesseerd. De trainer mag zelf weer op de bank plaatsnemen, nadat hij bij het gelijkspel tegen Feyenoord in de Kuip (1-1) op de tribune zat. Buijs was toen geschorst.

Strijd om plek acht

De Trots van het Noorden bezet momenteel de tiende plek van de ranglijst. Zij zijn daarmee met NEC en SC Cambuur aan het strijden om plek acht, die aan het einde van het seizoen recht geeft op de play-offs. Het verschil tussen de clubs die morgen tegen elkaar staan is maar één punt in het voordeel van de Nijmegenaren.

Foto: FC Groningen op YouTube