Na (weer) een overtuigende overwinning in eigen huis zijn er in diverse Elftallen van de Week NEC’ers te vinden. Vooral Dirk Proper deed het goed, maar ook Calvin Verdonk en Jasper Cillessen vinden we terug in de kranten.

In het Algemeen Dagblad vinden we meteen de smaakmaker van NEC, Dirk Proper, terug. Hij scoorde zaterdagavond een prachtig doelpunt voor de Nijmegenaren. Ook in De Telegraaf wordt de middenvelder uitgelicht. Hij wordt vergezeld door Calvin Verdonk, die zijn tweede vrije trap scoorde tegen Sparta. Volgens rapporteur Jan Poortvliet is Verdonk de rots in de branding voor de Nijmegenaren: “Calvin Verdonk is een product van het huidige NEC, waarin ze allemaal lekker durven te voetballen. Ze lijken zich allemaal thuis te voelen en voetballen alsof ze op straat zijn. Met dezelfde brutaliteit”, aldus Poortvliet. Ook Dirk Proper kan rekenen op een lofzang: “Dirk Proper van NEC schoot die 1-0 geweldig binnen tegen Sparta en is een heerlijk brutaal mannetje. ‘Hier ben ik en ik ga lekker voetballen’.”

Ook Jasper Cillessen krijgt een onderscheiding in een Elftal van de Week. Volgens Voetbal International was hij de beste goalie dit weekend. Cillessen hield weer eens ‘de nul’ in De Goffert en dat is de derde keer dit seizoen. Met een prachtige redding op de kopbal van Sparta spits Tobias Lauritsen hield hij zijn ploeg op de been.

Foto: Rob Koppers