Er komt geen officiële huldiging van NEC als de club zondag wint van NAC Breda in de finale van de play-offs en promoveert naar de Eredivisie. Burgemeester Hubert Bruls staat dat niet toe vanwege de coronamaatregelen.

Tegenover De Gelderlander reageerde Bruls ook – deels – op de situatie na de wedstrijd, toen door zijn noodbevel de politie zonder waarschuwing insloeg op supporters. “Het was een geweldige zege van NEC en de sfeer was voor en tijdens wedstrijd juist goed. Dat escalatie in zo’n kleine hoek zit, vind ik heel jammerlijk.”

Volgens de burgemeester komt er wel een moment voor de spelers om bij terugkomst in Nijmegen ontvangen te worden door de fans. “Zoiets houd je niet tegen. We staan daarom toe dat fans ongeveer een half uur de tijd krijgen met de spelers, bij winst – maar ook bij verlies.”

Een groot feest zit er niet in. “Dus geen muziek of drank. Dat kan gezien de coronaregels echt nog niet. Zeker omdat we – anders dan bij de wedstrijd van NEC tegen Roda – niemand kunnen testen op corona. Tegelijkertijd moeten we ook tegemoet komen aan het sentiment dat nu leeft in de stad rondom NEC.”

Foto: Rob Koppers