Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen is niet direct tegen het hervatten van de wedstrijden van NEC per half juni, zoals de KNVB dinsdag voorstelde. Maar zover is het wat hem betreft nog  niet. Eerst is het kabinet nog aan zet, aldus de burgemeester.

Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven sprak zich op de website van voetbalblad VI uit tegen een hervatting van de eredivisie half juni. Tot 1 juni ligt het betaald voetbal stil, als gevolg van de maatregelen van het kabinet om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Dat betekent wat Bruls betreft echter niet zonder meer dat half juni NEC weer het veld op kan. "Het kabinet moet eerst nog een besluit nemen over mogelijkheden na 1 juni", aldus Bruls in een reactie. "Op basis daarvan verwacht ik verstandige voorstellen van de KNVB en de voetbalclubs." Bruls refereert aan bijvoorbeeld de inzet van politie rondom wedstrijden. "Ik ga er namelijk wel van uit dat ze hun verstand gebruiken bij het overwegen om midden in de zomer wedstrijden te organiseren die bijvoorbeeld inzet van politie en gemeenten vragen."

NEC heeft officieel nog negen reguliere wedstrijden op het programma staan. Daar zouden eventueel de playoffs nog bij kunnen komen. De Nijmegenaren staan op de achtste plek in de Keuken Kampioen Divisie met 45 punten uit 29 wedstrijden.

Via mediapartner RN7.

Foto: Rob Koppers