Burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls snapt dat de NEC-fans teleurgesteld hebben gereageerd op het Arnhemse besluit om maximaal vierhonderd uitsupporters te verwelkomen bij de derby. Tegenover dagblad De Gelderlander liet Bruls tegelijkertijd weten het standpunt van zijn collega-burgemeester te begrijpen.

“Ik snap het Arnhemse besluit om het uitvak nu half te vullen. Ook vanuit het oogpunt van de openbare orde”, zegt Bruls. Daarmee steunt hij Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem. Tegelijkertijd breekt Bruls ook een lans voor het standpunt van de NEC’ers. “Ik snap dat zij meer kaarten hadden gewild. En laten we eerlijk zijn: na de rellen van vorig jaar gaat het prima. Het overleg verloopt prettig en de NEC-aanhang heeft zich sindsdien buitengewoon goed gedragen.”

De vaste aanhang van NEC is dusdanig teleurgesteld dat het heeft besloten om het duel met Vitesse te boycotten. In een gezamenlijk statement valt te lezen dat de gemeente Arnhem ondanks herhaaldelijke pogingen haar poot stijf hield. Vooroverleggen met grote afvaardigingen uit Nijmegen haalden niets uit.

Foto: Rob Koppers