Waar Jordy Bruijn vorig seizoen nog fungeerde op het middenveld, staat hij dit seizoen vooral linksbuiten of in de spits. Echt overtuigen kon de geboren Amsterdammer nog niet, maar er zit progressie in. Zo vindt Bruijn het niveau op de trainingen hoger dan vorig jaar en zorgt dat ook voor extra triggers om beter te presteren.

Na de training van dinsdag nam Bruijn uitgebreid de tijd om de pers te woord te staan. Het gaat goed met Jordy Bruijn. Ook met de enkel, waar Bruijn wat last van had vrijdag tegen Sparta, gaat het weer oké. “Ik ben de training pijnvrij doorgekomen. Ik zal overleggen met de trainer of ik ga spelen, maar ik heb een goed gevoel”, begint Bruijn, die mogelijk de geblesseerde Dirk Proper op het middenveld vervangt. “Dat weet ik niet en ik weet ook niet of hij er morgen bij is. We horen op de club wel wie er gaan spelen.”

Bruijn heeft aangegeven het niet erg te vinden om op de linksbuiten positie te spelen. De van origine middenvelder ziet zichzelf steeds verder groeien in zijn spel. “Ik denk dat ik daar steeds beter speel. Ik kom daar steeds meer tot mijn recht. Teamgenoten gaan ook meer begrijpen wat ik kan toevoegen op die positie. Ze spelen dan de ballen naar mij op de manier waarop ik dat graag heb. Dat ging tegen Sparta al een aantal keer goed. Ik kon tussen de linies opendraaien en zo de bal weer verdelen of diep steken. Ik vind dat ik vrijdag een goede wedstrijd heb gespeeld.”

Jordy Bruijn benut de penalty tegen OFI Kreta. Foto: Rob Koppers

Magnus Mattsson maakte tegen Willem II een goede indruk, maar kan nog niet rekenen op een basisplaats. Ook Elayis Tavsan, de smaakmaker van vorig seizoen, zit op de bank. Ondanks dat voelt Bruijn geen extra druk. “De trainer weet wat ik kan en wat mijn kwaliteiten zijn. We willen dominant zijn aan de bal en dan kan ik goed op linksbuiten functioneren. Ik kan goed voetballen en als ik dat laat zien is er niks aan de hand.”

“Dat ik concurrentie heb is alleen maar goed. Vorig seizoen speelden steeds de zelfde spelers. De concurrentie en breedte was niet altijd even goed, nu is dat een stuk beter. Op de trainingen ligt het niveau erg hoog, hoger dan vorig seizoen. Zo wordt je steeds een betere speler. Je wordt iedere training getriggerd om beter te presenteren. Ondanks dat is de sfeer heel goed in de kleedkamer en het voelt heel goed dit jaar”, sluit Bruijn af.

Foto: Rob Koppers