NEC won vrijdagavond met 5-0 van Almere City en hoewel het voetballend gezien niet de beste wedstrijd van het seizoen was, kon Jordy Bruijn met een tevreden gevoel terugkijken op de gewonnen wedstrijd.

"Als je met 5-0 wint, mag je nooit klagen. Uiteindelijk gaat het om de punten. We hebben als team geopereerd en daar heb ik mijn steentje aan bijgedragen. Er waren wat fases waar we iets minder speelden. Almere zette hoog gas, dus dan wordt het een wedstrijd waarin je strijd moet leveren. Dat je er voor elkaar staat en voor elkaar door het vuur gaat, dat is ook belangrijk. Daar hebben wij Almere op afgetroefd."

Bruijn stond voor de tweede keer dit seizoen in de Nijmeegse basis en had met Leroy Labylle en Joey van den Berg een wat aanvallender middenveld. "Het liep wel aardig. Bij vlagen kunnen en moeten we beter voetballen. Voor mij is het leuk dat ik een goal en een assist heb. Het was mijn eerste goal voor NEC, dus daar ben ik blij mee. Ik had al een keer gescoord voor SC Heerenveen, thuis tegen Feyenoord, dat zal ik nooit meer vergeten."

Een andere positieve noot is dat NEC tegen Almere de nul hield, wat dit seizoen pas drie keer gebeurde. "Dat hoorde ik net ook, dat we dat nog weinig hebben kunnen doen dit seizoen. Dat is dus alleen maar positief, zelfs als we niet heel goed voetballen, kunnen we veel scoren. Daar moeten we aan vasthouden. Als we dit elke week kunnen leveren, kunnen we het iedereen lastig maken", vervolgt Bruijn.

Volgende week moet de selectie op bezoek bij FC Dordrecht, dat zeventiende staat in de Keuken Kampioen Divisie. Bruijn ziet die confrontatie met vertrouwen tegemoet. "Tuurlijk gaan we die winnen. Ik heb er vertrouwen in. Als we van Dordrecht winnen, zitten we in een flow, dat kunnen we dan wel concluderen. Dan hebben we vijf wedstrijden op rij niet verloren, waarvan drie gewonnen. Dan kunnen we stappen gaan zetten richting de play-offs."

Foto: Rob Koppers