NEC verloor dinsdagavond met 3-0 op bezoek bij RKC in Waalwijk. Dit betekent uitschakeling in de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Na afloop spraken we met aanvoerder Jordy Bruijn, die als een van de weinigen na de wedstrijd langer bij de supporters bleef samen met Ferdy Druijf en Leroy Labylle.

Bruijn was zichtbaar teleurgesteld: ”We zaten gewoon niet lekker in de wedstrijd, voetbalden niet goed en leverden te weinig strijd. Uiteindelijk verlies je de wedstrijd terecht en helaas met te grote cijfers.” In de thuiswedstrijd was er niet zoveel aan de hand. NEC won met 2-0 en er wordt geen uitdoelpunt gemaakt door RKC. NEC hoefde maar een keer te scoren vandaag, maar dat gebeurde niet. ”Als ik wist waarom hadden we niet verloren”.

RKC tikte NEC bij vlagen van de mat. Of dat onderschatting is weet Bruijn niet te zeggen ”We hebben gewoon te weinig strijd geleverd, vanuit daar begint het altijd. We waren gewoon geen team vandaag. RKC heeft verdiend gewonnen.” Bruijn keert volgend seizoen terug bij sc Heerenveen. Als passant zou hij de groep wat mee willen geven. ”Ze moeten gewoon vertrouwen hebben in elkaar en als team spelen. Het komt wel goed denk ik. Nieuwe ronde, nieuwe kansen en opnieuw beginnen.”

Wat er in de kleedkamer gezegd is wil de middenvelder liever niet vertellen. ”Maar de sfeer is niet best”, besloot Jordy Bruijn.

Foto: Rob Koppers