NEC wist in de allerlaatste minuut te winnen van FC Dordrecht. De hekkensluiter kwam al vroeg in het duel voor, maar NEC wist langzij te komen door doelpunten van Janga en Vet. Jordy Bruijn sprak na afloop met ForzaNEC.

“Ik denk dat we gewoon goed hebben gespeeld. We waren heel dominant aan de bal, maar het was wel een wedstrijd van twee kanten. Er staat niks meer op het spel, dus al met al hebben we het goed gedaan denk ik”, begint Bruijn. “We speelden vrijuit, maar toch in een bepaalde discipline.”

Dat er voor NEC niet veel meer op het spel stond was ook terug te zien in de wissels. Rens van Eijden, Édgar Barreto en Jordy Bruijn werden al vroeg naar de kant gehaald door Rogier Meijer. Ook Bruijn zag dit bij NEC. “We zijn natuurlijk al bezig met de play-offs. Daar hadden we van te voren al wat dingetjes over afgesproken. Voor ons was het daarom een soort van trainingswedstrijd richting zaterdag en ik denk dat we dat goed hebben ingevuld.”

Ondanks een nipt gewonnen duel tegen de hekkensluiter hoeft er voor Bruijn niet veel te veranderen richting zaterdag. “We hebben vandaag 2-1 gewonnen en als dat zaterdag zo is dan is het goed. Wat dat betreft hoeft er niet zoveel te veranderen.” Almere wordt daarin de tegenstander, maar dat is de middenvelder om het even. “Ik denk dat wij voor geen enkele ploeg onderdoen. Wij zijn misschien het minst consistent geweest, maar we gaan met veel vertrouwen naar zaterdag”, sluit de middenvelder strijdlustig af.

Foto: Rob Koppers.