Eén dag na het verkrijgen van zijn transfervrije status heeft de Jordy Bruijn alweer een nieuwe club gevonden. Het Libanese Safa SC heeft de middenvelder namelijk voor één seizoen vastgelegd.

De club, afgelopen seizoen op onderling resultaat niet gedegradeerd naar het tweede niveau van Libanon, maakt dan ook trots melding van het vastleggen van Bruijn. Deze trots gaat overigens gepaard met een flink verwachtingspatroon bij The Eagles. Vice-president Rami Bitar geeft namelijk aan dat Bruijn’s komst naar het land ‘een significante impact zal gaan hebben op het Libanese voetbal.’ Bitar baseert deze uitspraken op het type speler dat de aanvallende middenvelder is, waarbij Bruijn ‘alom bekend staat om zijn exceptionele technische vaardigheden en fysieke bekwaamheid.’

Succesvol

Juist zijn fysieke bekwaamheid, of beter gezegd fysieke gesteldheid, in combinatie met het niet zijn van een basisspeler zorgde er bij NEC voor dat een voorstel voor contractverlenging er niet kwam. Hoewel zijn periode bij de Nijmegenaren met 107 wedstrijden, 25 doelpunten, vijftien assists én een promotie vanuit de Keuken Kampioen Divisie zeker niet onsuccesvol was, kwam er deze zomer een einde aan het huwelijk van drieënhalf jaar.

Landgenoten

En dus gaat Bruijn zijn voetbalgeluk nu in het Midden-Oosten zoeken. Ondanks de geheel andere omgeving kan de geboren Amsterdammer echter nog wel Nederlands blijven spreken met een aantal collega’s. Naast Bruijn presenteerde de club namelijk ook landgenoot Johan Kappelhof (ex-FC Groningen, Chicago Fire en Real Salt Lake) en staat er met trainer Jan de Jonge ook een Nederlander voor de groep. Aan Bruijn om de verwachtte impact op het Libanese voetbal nu te gaan bewerkstelligen.

Foto: Orange Pictures