Jordy Bruijn was met de enige goal van de wedstrijd de matchwinner in de 1-0 overwinning tegen Roda JC. De middenvelder was na afloop positief en wil nu omhoog kijken op de ranglijst, waar NEC zich nu op plek 11 bevindt.

"Ik ben hartstikke blij. Een doelpunt, een overwinning en een clean sheet. Het kan eigenlijk niet beter", vertelt Bruijn. "We hebben als team gestreden. Ik ben natuurlijk heel blij met mijn goal. Ik kreeg hem van Randy Wolters en ik nam hem een keer mee en ik schoot hem binnen. Het klinkt heel simpel, maar dat was het niet."

Bruijn kwam goed tot zijn recht in het agressieve middenveld met Mart Dijkstra en Leroy Labylle. "De tactiek van de trainer was om Mart als meest naar voren geschoven middenvelder neer te zetten en Leroy en ik erachter. Dat ging in de eerste helft goed. Vlak na rust hadden wij de 2-0 moeten maken, dan kun je daarna eventueel uitlopen naar 3-0. Dat gebeurt niet, dan weet je dat het lastig wordt. Dan zie je dat Roda de overhand neemt, maar ik vind niet dat zij veel kansen hebben gecreëerd. Uiteindelijk was de enige echte kans die ze kregen in de laatste seconde. Ik zie die bal nog liggen voor de voeten van die gozer en ik denk ‘alsjeblieft niet, dan is alles weer voor niets geweest.’ Maar gelukkig pakt de keeper die bal goed."

Na zes wedstrijden heeft de middenvelder nu al twee keer gescoord. Dat is boven zijn verwachting. "Ik had een doel om de play-offs te halen, maar ik had niet echt een persoonlijk doel. Voor de play-offs gaan we nu goed. Ik heb de uitslagen op de andere velden nog niet gezien, maar als het gunstig is moeten we nu gewoon doorstromen en niet blijven bungelen in dat rechterrijtje. We zitten er thuis nu goed in, dus laten we maar doorgaan tegen FC Den Bosch thuis. Drie punten binnenhalen."

Foto: Rob Koppers