Jordy Bruijn heeft het gevoel dat NEC steeds meer klaar aan het worden is voor de competitiestart op 28 augustus. De Nijmegenaren wonnen dinsdag met 4-0 van TOP Oss en spelen over anderhalve week uit tegen SC Cambuur.

"In de eerste helft hebben we goed gespeeld, maar we moeten wel meer creëren en het afstraffen", zag Bruijn ook nog een verbeterpunt. "We hadden de controle, maar dat moet je wel vertalen naar doelpunten. Anders maak je het jezelf onnodig moeilijk. Na rust zakten we iets in. Zij hadden in die fase wat langer de bal. Dan maken we 2-0, toen was het eigenlijk wel gespeeld. Al met al ben ik wel tevreden."

Het was voor het eerst deze voorbereiding dat NEC een oefenwedstrijd in eigen huis met publiek speelde, waarin de spelers zich weer aan de eigen fans konden laten zien. "We hebben dingen met elkaar afgesproken en hard getraind. Dan is het fijn dat die afspraken ook worden nagekomen. Mooi dat we dan met 4-0 winnen, maar ik hoop eerlijk gezegd meer dat we over anderhalve week klaar zijn voor Cambuur."

De 4-0 tegen TOP was heel wat anders dan de 3-0 nederlaag tegen SV Straelen, maar Bruijn maakte zich zaterdag geen zorgen na dat verlies. "Daar til ik helemaal niet zo zwaar aan. Het is de voorbereiding die anders is dan normaal. We hebben minder tijd om alles neer te zetten. Het moet in een rap tempo. Tegen Straelen speelden we een redelijk goede eerste helft, maar over die tweede helft wil ik het niet eens hebben. Dat was gewoon niet goed. Maar de dingen uit de eerste helft nemen we wel mee naar TOP. We hielden het langer vol dan zaterdag, ik heb zelf negentig minuten gespeeld. Nu is het zaak om de puntjes op de i te zetten."

Foto: Rob Koppers