Hij maakte het zelf nog even spannend door een penalty te missen, maar Jordy Bruijn maakte zijn fout goed. De middenvelder scoorde even later toch nog van de stip en had daarmee een bijdrage in de 0-4 overwinning van zijn ploeg tegen Almere City.

“Vandaag hebben we laten zien dat we willen promoveren en als team willen spelen”, zegt Bruijn tegen ESPN. “We zijn voor elkaar door het vuur gegaan. Het was niet de mooiste wedstrijd, maar het is wel een klinkende uitslag. We zijn verschrikkelijk blij en hebben hard gewerkt. Dan is een feestje op zijn plaats. Vandaag hebben we laten zien dat we willen promoveren en als team willen spelen.”

Het zelfvertrouwen van de middenvelder is niet heel snel aangetast. Dat was wel te zien bij Bruijn. “Dat ik mis, kan gebeuren. Misschien had ik ‘m gemaakt en was het 4-1 geworden, dat weten we niet. Dat ik de tweede ook zou nemen, was niet afgesproken, maar ik was ervan overtuigd dat ik ging scoren. Daar hoeven we geen afspraken over te maken. Waarom zou ik hem niet nemen? Het was mijn verantwoordelijkheid, die pak ik op me.”

Donderdag neemt NEC het in de halve finale van de play-offs op tegen Roda JC. Zij wisten te winnen van De Graafschap en dit kan toch wel als een verassing worden gezien. Bruijn is op zijn hoede. “We mogen Roda niet onderschatten. We hebben het lastig gehad tegen ze, twee keer dit seizoen. Maar als we strijden zoals vandaag, hoeven we voor niemand bang te zijn”, sluit hij strijdlustig af.

Foto: Orange Pictures