NEC won vrijdag knap met 0-1 van NAC Breda. Jordy Bruijn was in deze wedstrijd aanvoerder van NEC en was met Edgar Barreto de belangrijkste speler. Na afloop sprak ForzaNEC met de middenvelder.
 
Ik had dit wel verwacht eerlijk gezegd”, begon Jordy Bruijn. “Tuurlijk missen we belangrijke spelers, maar we weten ook dat als jongens van de bank erin komen dat we dan niet slechter worden. Iedereen is goed genoeg om te spelen en we hebben heel veel vertrouwen in elkaar en dat verhoogt ook de teamspirit.”
 
Bruijn werd ineens aanvoerder van een gehavend NEC. De middenvelder vertelde hoe de aanloop naar deze wedstrijd verliep: “Toen we wisten dat we meerdere coronagevallen in onze selectie hadden, hebben we de koppen bij elkaar gestoken en hebben we gezegd dat we iedereen van belang is en we elkaar moeten vertrouwen, en ik denk dat het goed heeft uitgepakt”, zei Bruijn lachend.
 
Dat het team goed met elkaar is moge duidelijk zijn. Meerdere spelers gaven al aan dat het wel goed zit in de selectie, Bruijn kan daar ook wat aan toevoegen: “Ik denk dat wij van ieder team kunnen winnen in deze competitie. Volgende week spelen we tegen Helmond en gaan we net zo hard strijden als vanavond en als daar nog wat beter spel bij komt kijken, dan wil ik wel weten wie er van ons kan winnen.”
 
Foto: Rob Koppers