Jordy Bruijn moest vorige week de competitiestart tegen FC Twente missen vanwege een blessure. De middenvelder heeft zich maandag weer gevoegd bij de selectie. “Ik ben weer klaar om te gaan spelen”, zei Bruijn vastberaden na de training van vrijdag.

Het seizoen is voor Bruijn dus niet begonnen zoals gehoopt. “Ik had een irritatie bij m’n knie. De blessure liep ik op tijdens een training in een duel. De dag na die training stond ik met veel pijn op. Ik heb drie training gemist, maar heb wel getraind in de gym.”

Verschillende posities

De voorbereiding is dus voorbij en het nieuwe seizoen is afgetrapt. Is de Amsterdammer tevreden over zijn voorbereiding? “Ik heb een aantal goede wedstrijden kunnen spelen. In Duitsland was Köln een maatje te groot, maar dat was een goed leermoment voor ons.” De middenvelder heeft in die voorbereiding op veel posities gespeeld. “Ik vind het niet erg om ergens anders te spelen, maar mijn kwaliteiten liggen op het middenveld.” Toch speelde Bruijn daar lang niet altijd.

“In de wedstrijden die ik als spits stond opgesteld heb ik mijzelf laten zien. Ik weet zeker dat ik een van de beste traptechnieken heb en beschik over tactisch inzicht en vermogen om de ploeg te helpen.” Bruijn was vorig seizoen al multifunctioneel op het middenveld en speelde af en toe op de tien-positie die vorige week bezet werd door Oussama Tannane. “Tannane heeft zich direct laten zien. Ik denk dat we zo’n type speler nodig hadden. Ik kan niet wachten om samen met hem te spelen op het middenveld”, is Bruijn vol lof.

Lastig Volendam

Tegen FC Twente keek de veelzijdige voetballer toe vanaf de tribune. “Bij vlagen was het niet slecht. We waren in het begin een stuk beter. Alleen op de belangrijke momenten vergeten we te scoren. Doordat wij niet scoorden kreeg FC Twente meer energie en sloegen ze op het einde toe. De wedstrijd duurde net te lang voor ons.”

Komende zondag wacht een uitwedstrijd tegen het gepromoveerde FC Volendam. “Op kwaliteit en niveau moeten wij dit gewoon winnen. Ik verwacht een lastig team in een 4-4-2 met Robert Mühren en Henk Veerman. Veerman moeten we echt in de gaten houden. Zijn snelheid wordt onderschat en hij is natuurlijk kopsterk”, besluit Bruijn, die tussen 2016 en 2018 samen met Veerman bij Heerenveen onder contract stond.

Foto: Rob Koppers