Vrijdagavond zette NEC op eenvoudige maar vooral dominante wijze het Griekse OFI Kreta met 2-0 opzij. NEC kwam na een klein kwartier door middel van een benutte strafschop op voorsprong; vaste penaltynemer Jordy Bruijn faalde niet. De middenvelder zag zijn team domineren en praatte met ForzaNEC over deze voorbereiding, de aanvoerdersband en blikt vooruit op de confrontatie met Ajax.

“Ik denk dat dit onze beste wedstrijd in de voorbereiding is geweest tot zover. Ik vond dat we erg dominant waren, zowel met als zonder de bal. Als OFI Kreta de bal had, had ik geen moment het gevoel dat we in de problemen zouden komen. 2-0 is dan misschien een beetje matig maar dat zijn maar details. Ten opzichte van vorige week hebben we ons ook goed hersteld. Vorige week speelden we vooral verdedigend, vanavond was dat anders. Al ben ik wel van mening dat we vanavond tegen een minder team speelden dan dat we vorige week hadden.” Bruijn doelt op de oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo.

Bruijn zette NEC vrijdagavond op 1-0 voorsprong door de inmiddels bekende ‘Bruijn-penalty’. Of Bruijn bang is dat er wel eens eentje misgaat? “Natuurlijk, dat hoort er bij. Ik kan het hard over schieten, ik kan het plaatsen, er kan van alles gebeuren. Ik doe het gewoon op mijn manier. Blijf ik dat doen, dan gaat er ooit wel eens eentje mis. Maar zolang het goed gaat, ben ik tevreden.”

Vorig seizoen was Bruijn bij afwezigheid van Rens van Eijden de aanvoerder. Vrijdagavond was dat niet het geval; de aanvoerdersband zat om de arm van Lasse Schöne. De geboren Amsterdammer maakt er geen punt van. “Schöne en Barreto zijn de reserveaanvoerders als Van Eijden er niet is. Dat is alleen maar goed. Ik vind het niet zo interessant, het is wat mij betreft ook alleen maar terecht.”

Op zaterdag 14 augustus maakt NEC na vier seizoenen haar comeback in de Eredivisie. In de seizoensouverture mogen de Nijmegenaren gelijk vol aan de bak wanneer het op bezoek gaat bij landskampioen Ajax. Bruijn is alles behalve bang voor Ajax. “Als we blijven trainen zoals we nu doen en als we blijven spelen zoals we vanavond hebben gespeeld, dan blijf ik er bij dat ik me afvraag welk team er grote kansen tegen ons gaat creëren. We zien het wel. Je kan daar alleen maar winnen. Het is voor velen ook gelijk een goed moment om te kijken hoe ze omgaan met de situatie; velen kennen dit niveau en stadions als de ArenA niet, dus dan kan je het gelijk maar beter gehad hebben,” sluit Bruijn af.

Foto: Rob Koppers