Jordy Bruijn kroonde zich vrijdag niet alleen tot Man of the Match, maar ook tot Muts of the Match. De middenvelder van NEC kreeg het hoofddeksel van keeper Mattijs Branderhorst. Het is onderdeel van een uit de hand gelopen grap van een groep fans uit Vak G, die sinds de tweede seizoenshelft na een thuiswedstrijd steevast een muts naar Branderhorst gooien, die deze opzet als ‘Man of the Muts’.

Bruijn kreeg de muts vrijdag tijdens een interview met FOX Sports van Branderhorst. "Staat-ie goed?", vroeg hij verslaggever Leo Oldenburger. "Nee, heel erg verschrikkelijk", antwoordde interviewer.

Over de 2-0 zege op RKC Waalwijk was Bruijn tevreden. "We hebben gewonnen en eigenlijk vier keer gescoord. Dan mag je op zich tevreden zijn, al denk ik dat we er nog meer hadden kunnen maken. We lieten achterin iets te veel gaten. De ruimtes werden wat groot, waardoor zij ook wat meer kansen kregen."

De aanvoerder van NEC werd ook de eerste speler in de Keuken Kampioen Play-Offs wiens treffer door de VAR werd afgekeurd. "Ik weet niet of ik die eer wilde. Ik weet ook niet waarom-ie werd afgekeurd. Stond Ferdy buitenspel? Dan moet ik nog even met hem praten."

Foto: FOX Sports