Jordy Bruijn heeft zijn persoonlijke doel al bereikt bij NEC. De 22-jarige huurling van SC Heerenveen heeft zich in de basis gespeeld en heeft weer plezier in het voetbal. Nu wil hij met de Nijmegenaren de play-offs halen en daarvoor is de thuiswedstrijd tegen Almere City heel belangrijk.

"We hebben een goede trainingsweek achter de rug", zei Bruijn tegen ForzaNEC.nl. "Ik ga ervan uit dat we goed gaan spelen en drie punten pakken. Dat is wel de bedoeling. Het gat met Almere moet gedicht worden en we moeten aansluiting naar boven vinden. De laatste vijf wedstrijden hebben we niet verloren, dat klinkt positief, maar het gat is nog steeds even groot."

Zoals al vaker gezegd schiet NEC weinig op met de vele gelijke spelen na de winterstop. "We kunnen wel telkens zeggen dat het wel komt en dat het allemaal nog kan, maar uiteindelijk moet het resultaat er ook naar zijn en moeten we gaan stijgen. Als we winnen, wordt het gat twee punten en is het allemaal nog te overzien. Winnen zij van ons wordt het misschien wel een heel lastig verhaal. Het is een beetje erop of eronder tegen Almere. We kunnen altijd nog de vierde periode winnen, maar het liefst haal je de play-offs gewoon via de reguliere weg."

Go Ahead
Bruijn is in ieder geval bekomen van het spektakelstuk van vrijdag tegen Go Ahead Eagles (4-4). "Het was een heftige wedstrijd, zowel fysiek als mentaal. Je kan het positief en negatief belichten. Je knokt je terug en pakt een punt, maar als je anders was begonnen… We hebben alles bekeken, dat was goed ging en wat beter moet. We zijn goed voorbereid voor Almere."

De middenvelder maakte tegen Go Ahead zijn basisdebuut als nummer 10. "Dat zal tegen Almere ongeveer hetzelfde zijn. Het bevalt me wel. Ik heb bij Heerenveen ook op 10 gespeeld, daar stond ik ook op andere posities. In de jeugd stond ik er ook. Een leuke positie, ik moet nog wel even wennen aan de jongens. Door de blessure van Tom komt er noodgedwongen een wijziging, maar het is vooral belangrijk dat de drie aanvallers en ik voor de dreiging gaan zorgen."

Trainer Jack de Gier liet Bruijn afgelopen vrijdag, na hem twee keer te hebben laten invallen, al in de basis starten. De huurling is blij dat hij zo snel een basisplek heeft veroverd. "Dat is ook het doel van deze verhuurperiode. Ik wil spelen en plezier hebben in het spelletje. Dat heb ik hier gevonden. Nu speel ik, dat wil ik vasthouden. Nog beter worden en nog beter samenwerken."

Foto: Rob Koppers