Jordy Bruijn is blij na de gewonnen wedstrijd tegen Fortuna. Ook scoorde de Amsterdammer met het hoofd en dat terwijl hij niet een van de grootste is bij NEC. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik me niet kan herinneren wanneer ik voor het laatst gescoord heb met het hoofd”, zegt Bruijn lachend.

De middenvelder mocht, net als tegen Feyenoord, weer op zijn vertrouwde plek centraal op het middenveld plaatsnemen. “We begonnen eigenlijk niet zo. We hebben het na twintig seconden ongeveer omgezet. We hadden een bepaalde tactiek op hoe Fortuna zou gaan spelen, maar ze speelden anders dan verwacht. Toen ging ik van de flank naar het midden en daar speel ik uiteindelijk liever.” NEC liet Fortuna onnodig terugkomen door een penalty weg te geven. “Het was gewoon onnodig. In de formatie waarin we vandaag spelen, mis je een middenvelder. Als je dan een lange bal speelt zonder dat we aangesloten zijn, is het gat te groot voor Lasse en mij om daar te komen. We hadden dat op voorhand al afgesproken. Dan zie je als we daar ons even niet aan houden, kom je direct in de problemen, maar buiten dat hebben ze volgens mij niet echt een kans gehad.”

Met twee middenvelders zijn de afstanden die afgelegd moeten worden groter. Voor Bruijn is dit echter niet zo’n groot probleem. “Het valt wel mee. Het is natuurlijk wel meer lopen, maar daar ben je wel aan gewend. Het is niet anders. Zeker voor ons als middenvelders begint het daar bij. Als we dan vandaag een paar keer mooi eruit kunnen komen, dan staat het volgens mij wel goed.” Over zijn maatje op het middenveld Lasse Schöne is hij ook erg tevreden. “Ik denk dat wij elkaar goed aanvoelen en elkaar begrijpen, zowel aanvallend als verdedigend. Het klopt wel tussen ons.” Aan het nieuwe kapsel van de Deen moest hij dan nog wel een beetje wennen. “Als je naar de grond kijkt en je ziet zo’n felle flits dan weet je wel waar hij is”, zegt Bruijn met een glimlach op zijn gezicht.

Na de interlandbreak wacht natuurlijk de derby met Vitesse. “Ik heb er heel erg veel zin in. Het is een tijd geleden voor de fans. Ik heb het zelf nog nooit meegemaakt, dus ik ben erg benieuwd wat mij allemaal te wachten staat.”

Foto: Orange Pictures