Jordy Bruijn is terug bij NEC. Zaterdag 30 mei tekende de middenvelder een contract wat hem drie seizoenen aan NEC zal verbinden, met een optie voor nog een extra seizoen. Bruijn is blij met de terugkeer naar Nijmegen. “In het halve jaar wat ik hier eerder speelde, is me een hoop bijgebleven; de supporters, het stadion en de mensen rondom NEC. Daarom had NEC een streepje voor.”

De geboren Amsterdammer werd met de boot binnengehaald op De Kaaij, de plek waar eerder deze week al Bart van Rooij zijn contract verlengde. “De Waal kan onvoorspelbaar zijn, maar we zijn veilig aangekomen”, grapte Bruijn bij aankomst.

Blij stond Bruijn de pers te woord. “NEC is een club die gewoon in de Eredivisie thuishoort. Het stadion, de faciliteiten, de stad, alles aan NEC is Eredivisie-waardig. Daar hoop ik ook naar toe te werken met deze club, ondanks het vertrek van een paar vaste basisspelers. Taak is aan mij om het team sturing te kunnen geven en elke wedstrijd alles te geven. De doelstelling voor aankomend seizoen, de top vijf, is zeker haalbaar. Doel is sowieso om de play-offs te halen met de hoop dat we de eerste ronde kunnen overslaan."

Ook algemeen directeur Wilco van Schaik is blij met de terugkeer van de jonge speler. “Jordy kan het team de impuls geven die we afgelopen seizoen op het middenveld mistte. Ondanks zijn jonge leeftijd zal Jordy al wel één van de meest ervaren spelers zijn. Samen met Rens van Eijden ben ik er van overtuigd dat Jordy de jonge spelers op sleeptouw gaan nemen", aldus Van Schaik. 

Hij vervolgt. “Bruijn is niet de enige die we op het oog hebben. Natuurlijk kunnen we terugvallen op goede jongens uit de jeugdopleiding die doorstomen, zoals Dirk Proper en Thomas Beekman, maar we zijn intern op zoek naar nog minimaal drie spelers; voor elke linie één. Daarbij gaan we de talenten, net als afgelopen seizoen, weer mee laten trainen met de eerste selectie. Ayman Sellouf is daar natuurlijk al een voorbeeld van, maar ook Joep van der Sluijs en Syb van Ottele zullen regelmatig mee gaan trainen.”

NEC was niet de enige club die interesse had in Bruijn. “Er was interesse vanuit de Eredivisie en van andere clubs uit de Keuken Kampioen-divisie. NEC had bij mij wel echt een streepje voor, wat mede kwam omdat ik hier al eerder heb gespeeld. Waar ik ook al snel aanvoerder werd, dat geeft toch wel vertrouwen. Ambities? Ik kijk liever niet te ver vooruit. Eerst wil ik NEC weer zo snel mogelijk naar de Eredivisie helpen.”

Jordy Bruijn was in de jeugd actief voor Ajax. Na zijn de debuut te hebben gemaakt in de Jupiler League voor Jong Ajax, vertrok Bruijn in 2016 naar sc Heerenveen. In zijn eerste periode kwam Bruijn tot elf wedstrijden en één goal. Op januari 2019 kwam Bruijn op huurbasis terecht bij NEC, waar hij met zestien wedstrijden en twee goals een uitstekende indruk maakte. In Heerenveen had Bruijn nog een doorlopend contract, maar de Friezen waren welwillend mee te werken aan zijn vertrek.

Foto: Rob Koppers