Niet alleen Kevin, maar mogelijk ook Herdi Bukusu verhuist naar NEC. De Nijmeegse club presenteerde vrijdag verdediger Kevin Bukusu, die overkomt van Bayer Leverkusen. Zijn broer Herdi speelt bij Hamburger SV en was bij de presentatie aanwezig. De twintigjarige aanvaller sprak ook al met NEC.

"We kijken er wel naar", zei algemeen directeur Wilco van Schaik. "We hebben ook met hem gesproken. Ze zijn hier allebei geweest, zo’n vier weken geleden. We hebben ons verhaal gehouden aan de broers en aan de familie. Voor beiden hebben we een plaatje geschetst. We houden Herdi ook in de gaten."

Herdi speelde tot vorig jaar ook bij Leverkusen en is een linksbuiten. Van Schaik benadrukt dat een deal met hem nog niet aan de orde is. "Het is niet dat we nu met hem om de tafel zitten, maar we hebben wel ons plan een hem voorgelegd. We laten hem nog even niet los. Vorig jaar was hij topscorer van de onder 19-competitie bij Leverkusen."

Kevin lijkt een hereniging met zijn broer wel wat, maar gaf ook aan dat het niet aan hem is. "Ik kan er niets over zeggen. Hij zal een goede beslissing nemen voor zichzelf. Ik heb al met hem gespeeld bij Leverkusen. Het zou leuk zijn, maar voor mij is het niet heel belangrijk. Het is zijn keuze."