Michel Breuer is na afloop van de Gelderse derby vrij realistisch. "Ik denk dat we onze handen dicht hadden mogen knijpen als we één punt hadden gepakt", zegt hij tegenover ForzaNEC. "Zeker de tweede helft was Vitesse een stuk beter en had de grotere kansen. De verdediger erkent dat de Arnhemmers de bovenliggende ploeg waren. "Ze raken eind tweede helft ook nog twee keer de lat", verklaart de verdediger als hij vaststelt dat Vitesse het in het slotakkoord verzuimt af te maken. "Natuurlijk is het zuur als je het zo in de slotfase weggeeft, maar uiteindelijk verdient Vitesse de overwinning."
Het kwaliteitverschil is volgens Breuer niet alleen op de ranglijst zichtbaar. "Tijdens de wedstrijd kon je echt wel zien dat zij nu meer kwaliteit in huis hebben dan wij. Tijdens een beladen wedstrijd als deze kan er weliswaar van alles gebeuren, maar uiteindelijk heeft Vitesse verdiend gewonnen." 
Over de stand op de ranglijst is de Breuer ook eerlijk. "We moeten gewoon de punten pakken en zolang we achttiende staan, hebben we het niet goed gedaan. Er is maar één manier en dat is punten pakken."