NEC pakte zaterdagavond verdiend een punt in de thuiswedstrijd tegen PSV. Na een vroege achterstand bracht Victor Pálsson de stand op fraaie wijze in evenwicht met een prachtig schot van afstand. Volgens Michel Breuer mag het een terecht gelijkspel worden genoemd. “Ik ben wel geneigd om te zeggen dat het een verdiend punt is, maar er kwam ook wel wat geluk bij kijken”, aldus de 32-jarige verdediger tegenover ForzaNEC.nl.
“We hebben ook wel wat kansen weggegeven, maar die maakte PSV niet af, dus op die momenten zat het wel mee. Aan de andere kant had je met een beetje geluk zelf de winnende gescoord in de slotfase.” Het spel tegen PSV was een stuk beter dan een week eerder in het uitduel tegen RKC. “Tegen RKC was het niet zo georganiseerd als vandaag. Toen was het gewoon niet goed. Vandaag stonden we goed, dichter bij elkaar, waardoor PSV niet veel uitgespeelde kansen kreeg.”
Al na tien minuten kwam NEC op achterstand door een kopbal van Zanka uit een corner. “Rens (van Eijden, red.) en ik deden eigenlijk allebei niks, dus dat was niet goed verdedigd. Eigenlijk wil je dan direct naar voren om de gelijkmaker te scoren, maar als je dat doet kun je ook met 2-0 achter komen en dan is het helemaal gebeurd, dus we hielden vast aan ons plan.”
Op dit moment staat NEC op een keurige zevende plek in de competitie. Volgens Breuer kan zijn ploeg die positie ook na de winterstop vasthouden. “Dat denk ik wel ja, dan ga je play-offs spelen. We hebben nu iedereen gehad en we staan zevende. Als ploeg zijn we ambitieus en we willen FC Utrecht achterna om de zesde plek te pakken.”
Volgende week gaat NEC op bezoek bij ADO Den Haag. “ADO-uit is altijd lastig, ze doen het goed. We zijn aan elkaar gewaagd, zo’n wedstrijd kan alle kanten op.”