De NEC-selectie verbleef tot zaterdagavond voor het wintertrainingskamp in het Portugese Portimão. NEC-verdediger Michel Breuer laat op de clubwebsite weten dat het trainingskamp hem prima is bevallen. “Je kunt spreken van een geslaagde week.”
De verdediger vindt dat NEC er goed aan heeft gedaan om in Portimão te verblijven. “De omstandigheden zoals het appartement, het eten, het veld en het weer waren uitstekend. De groep is daarnaast nagenoeg fit gebleven of geworden. We hebben, zoals je verwacht op een trainingskamp, vooral veel getraind, dus het was natuurlijk geen vakantie.”
NEC werkte op het trainingskamp twee oefenwedstrijden af. De laatste was op vrijdag tegen Bayer Leverkusen, de nummer twee van de Duitse Bundesliga. De wedstrijd ging nipt verloren en Breuer is te spreken over de wedstrijd. “We hebben zeker niet slecht gespeeld. Ze waren volgens mij op volle oorlogssterkte, met alle spelers waarmee zij ook actief zijn in de competitie, dus dan heb je het toch over een ander niveau dan in Nederland.
In de tweede seizoenshelft wil Breuer meer punten pakken met NEC. “Die hebben we te vaak laten liggen tegen ploegen die beduidend lager op de ranglijst staan dan wij. Die stabiliteit moet erin komen, want dan ga je zekerder richting de play-offs. Pak je in de laatste weken meer punten, heb je nu een veel grotere voorsprong op de achtste positie en kun je ook kijken naar plaats zes.”