NEC verloor zondagmiddag ruim met 0-3 van Feyenoord. Het kon weinig weerstand bieden tegen de ploeg van Ronald Koeman. "Er was zeker in de eerste helft wel wat kwaliteitsverschil", zegt Michel Breuer op de clubsite. 
"Daarin hebben wij het niet goed gedaan. Een beetje angstig, niet goed vrijlopen, weinig gevoetbald en uiteindelijk uit paniek veel lange ballen naar voren. Daar creëerden we eigenlijk helemaal niets mee. Feyenoord voetbalde het veel beter uit, met de twee goals tot gevolg. Zij waren gewoon sterker voor de rust." Feyenoord maakte pas enkele minuten voor tijd de 0-3; de beslissing in de wedstrijd. "Je hebt in het veld wel steeds het gevoel als je scoort, dat er nog wat mogelijk is, maar je weet ook op dat moment dat Feyenoord voldoende kwaliteit heeft om de ruimtes te benutten. Zij komen er dan één keer goed uit en staat het 0-3. Dan is het helemaal afgelopen. De winnaar was toen wel bepaald."
Breuer had zelf ook een lastige middag tegen Feyenoord. Hij moest als duo met Rens van Eijden Feyenoord-spits Graziano Pelle in toom zien te houden. "In het begin konden Rens en ik met z’n tweeën nog wel wat ballen wegkoppen. Maar op een gegeven moment beginnen ze de ballen voor hem te leggen, op z’n borst ongeveer. Dan kun je er bijna niet voor komen en is hij zo sterk. Dan heeft hij of controle of legt hij de bal goed terug. En dan kopt hij ook nog de 0-2 binnen. Dat maakt het extra vervelend." 
"Op dit moment zijn we nummer zeven, daar willen we graag blijven”, blikt Breuer vooruit. ”Het liefst wil je niet verliezen, maar als je dan in ieder geval de hele wedstrijd zo speelt zoals de tweede helft kun je er meer vrede mee hebben. Feyenoord was zeker vandaag gewoon een maatje te groot voor ons. Zij zijn in alle linies top. Volgende week mogen we tegen Heracles, een ploeg die ons wel moet liggen. Zij willen ook graag voetballen, maar zijn duidelijk een kwaliteit minder dan dit Feyenoord."