Zaterdagavond won NEC met 2-0 van FC Utrecht. Verdediger Michel Breuer werd uitgeroepen tot Man of the Match dankzij zijn belangrijke bijdrage aan de zege. "Vooral het wegkoppen van die bal van Gerndt was lekker en belangrijk”, vertelt Breuer op de officiële website van NEC. “Op dat moment stond het nog maar 1-0 voor ons, dus die redding was behoorlijk cruciaal. Het heeft sowieso wel een paar keer meegezeten voor onze goal, als ballen net niet goed vielen voor Utrecht."
Bij een 1-0 voorsprong werd NEC door Utrecht-doelman Ruiter geholpen bij het verdubbelen van deze score. De doelman verspeelde de bal aan Rieks en de Deen stelde Platje in staat om er 2-0 van te maken. "Die goal viel echt precies op het goede moment. Utrecht vond in die fase steeds de vrije man en drukte ons terug naar de eigen ‘zestien’. Als je dan zo 2-0 kan maken, dan is dat wel heel prettig."
Door blessures en schorsingen miste NEC een hoop spelers tegen Utrecht. "Op de bank zaten jongens zonder ervaring en iemand als Nick van der Velden speelde vandaag op de rechtsbackpositie. Hoe hij dat heeft ingevuld, dat is echt een compliment waard. Verdedigend is hij niet echt in de problemen geweest en voetballend is hij gewoon heel goed, dat heeft hij ook op die plek gewoon laten zien."
Dankzij de zege komt NEC op gelijke hoogte te staan met Utrecht, op een gedeelde zesde plaats. "Dat is schitterend natuurlijk. Volgende week spelen we tegen NAC en zou je weer goede zaken kunnen doen. Zij zijn op dit moment niet goed bezig, maar goed, juist tegen de ploegen die niet zo lekker bezig zijn hebben wij het dit seizoen een paar keer niet goed gedaan. We zullen het volgende week wel zien, nu eerst even van deze overwinning genieten."