Gregor Breinburg was erg belangrijk in de thuiswedstrijd tegen Roda JC door twee strafschoppen te benutten en daarmee de eindstand te bepalen op 2-0. Voor de beker tegen Sparta Rotterdam vorig seizoen scoorde Breinburg ook tweemaal, maar eigenlijk komt het amper voor dat de aanvoerder van NEC scoort, laat staan twee keer in één wedstrijd.

Logischerwijs is Breinburg dus erg tevreden over de wedstrijd. "Ik ben hier superblij mee, hopelijk kan ik dit nog vaak herhalen. De trainer heeft er vaak op gehamerd dat onze middenvelders meer moeten gaan scoren", wijst Breinburg op het geringe aantal goals dat hij en collega-middenvelders Janio Bikel en Julian von Haacke maken dit seizoen. "Middenvelders zijn niet alleen goede voetballers, maar moeten ook voor de goal komen. Daar train ik nu op."

Het was voor Breinburg natuurlijk een vreemde week, door de transferperikelen met LA Galaxy. Daar had Breinburg het wel even lastig mee, maar uiteindelijk kwam hij er vrij snel overheen. "Het was niet zo moeilijk om me bij het voetbal te houden. Ik was wel even teleurgesteld en boos dat NEC het tweede bod niet had geaccepteerd, maar ik ga niet de boel verzieken en bij de pakken neerzitten. Ik ga gewoon knallen en alles geven. We gaan er een mooi seizoen van maken." 

De transfer naar LA Galaxy komt er hiermee definitief niet van, is Breinburg duidelijk. "Het gaat niet door. MLS werkt met een budget, waardoor ze niet alles kunnen uitgeven. Dan wordt het een beetje lastig om drie middenvelders in één keer te halen. Ik had wel verwacht dat het door zou gaan, ik zat al op 75 procent." Meerdere clubs hadden interesse in de Arubaans international, maar dat is niet serieus te noemen. "LA Galaxy was het meest concreet. Er zijn altijd wel clubs die informeren, maar in de winter wordt er niet zo vaak een transfer gedaan. In Amerika begint het seizoen nu pas, dus dat is anders.

Met nog een contract voor één jaar bij NEC verwacht Breinburg in de zomer wel de overstap te maken naar een andere club. "Het balletje gaat waarschijnlijk wel rollen in de zomer. Ik ga er wel vanuit dat ik dan vertrek. De transfer komt nog wel. Ik vind het niet erg om bij NEC te blijven, het is een leuke club met topsupporters, dus het is geen straf. God bepaalt waar ik volgend jaar speel." Over contractverlenging hebben NEC en Breinburg het nog niet gehad. "Ik heb nog niks gehoord over een nieuw contract. Maar ik ben 25, heb dan drie jaar bij NEC gespeeld, dus dat is een goed moment om NEC netjes achter te laten en een mooie stap te maken."

Maar voorlopig richt Breinburg zich dus op NEC, want daar gaat het voetballend gezien wel op rolletjes de laatste weken. "We zijn nu bezig met iets moois bij NEC, iets wat niemand van tevoren had verwacht. We zijn er nog lang niet, maar het wordt elke week beter. Er zijn drie goede nieuwe spelers bijgekomen. Dus ik besef dat het een heel leuk seizoen kan worden." Het seizoen zou nog leuker kunnen worden met een stunt in de Kuip aankomende wedstrijd tegen Feyenoord. Maar daar gaat Breinburg niet direct vanuit. "Volgende week wel een moeilijke uitwedstrijd natuurlijk, als je daar minimaal een puntje zou kunnen meenemen, zou het goed zijn. Je weet op welke positie Feyenoord staat, dus het wordt wel lastig."

"Maar we hebben nu eindelijk respect afgedwongen bij de tegenstanders. In het begin van het seizoen was er nog niet zo veel respect voor ons en nu worden tegenstanders wel bang. We hebben gewoon een fatsoenlijk elftal. Als we dit volhouden, kunnen we voor een lichte stunt zorgen. Maar dat is niet de doelstelling, dat is gewoon handhaving. Vorig jaar stonden we ook heel lang in het linkerrijtje, maar in de tweede seizoenshelft gaven we alles weg. We zijn fit, we trainen goed, dus we zien wel waar het schip strandt", aldus Breinburg.

Foto: Rob Koppers