Gregor Breinburg heeft zondagmiddag zijn laatste wedstrijd gespeeld voor NEC. De middenvelder en ex-aanvoerder zag NEC een goede eerste helft spelen, maar kon niet voorkomen dat de club zonder hem nog een jaar in de Eerste Divisie moet bivakkeren.

Voor Breinburg betekent dit zijn laatste seizoen als NEC’er. Hij speelde hier vier seizoenen. "Dat is zeker langer dan gedacht. Ik heb altijd mijn best gedaan en alles gegeven voor de club. Het is zuur de club zo te verlaten", aldus Breinburg, die aan ForzaNEC toegeeft NEC te verlaten. "Ik heb een aflopend contract. We waren er al uitgekomen, ik zou mijn contract verlengen bij promotie. Wij zijn voetballers, wij komen en gaan. Maar er zijn fans die hier hun laatste geld aan uitgeven en hier vrijwillig werken. Vooral voor die mensen heb ik alles proberen te geven."

De Arubaans international ging nog met vertrouwen de rust in. "Als je in de eerste helft vier keer kan scoren, kun je ook twee scoren in de tweede. We hebben alles geprobeerd en de kansen ervoor gehad. Maar we raken de lat, missen één op één. Dit was weer typerend voor dit seizoen, zegt Breinburg, die donderdag deel uitmaakte van een kansloos NEC. "We hebben dit seizoen vaker last gehad van motivatieproblemen. Pas als we achterstaan, begonnen we te voetballen. We moeten meer lef tonen, agressiever zijn. Als je de hele tweede seizoenshelft zoals vandaag speelt, waren we nu kampioen geweest. Maar we waren gewoon te slap in die periode. Het is moeilijk om daar een verklaring voor te geven."

Volgens Breinburg heeft het alles te maken met de teamspirit onderling. "Kleine afspraken, elkaar helpen en stimuleren, voor elkaar vechten, dat soort dingen gebeurden te weinig. Deze situatie is zonde voor de club en de supporters. Ik begon met twee heel mooie seizoenen hier en ik eindig met twee heel vervelende. We stonden er heel goed voor maar toen viel alles in het water."

Foto: Rob Koppers